www.kammo.net

Blogi

Biodôme 15.7.2012

Käytimme sunnuntaina metrolippuamme päästäksemme Viaun asemalle. Sen vieressä nimittäin sijaitsee Montréalin olympiapuisto ja sen kuuluisimpana nähtävyytenä 45° kulmassa korkeuksiin kohoava näköalatorni.

Entisessä vuoden 1976 olympialaisia varten ratapyöräilyyn rakennetussa hallissa on nykyisin Biodôme-niminen neljä erilaista ekosysteemiä kattava luontonäyttely, johon kuuluu niin kasveja kuin eläimiäkin.

Trooppinen sademetsäosio oli näyttelyn ensimmäinen ja vaikuttavin osa. Siellä näimme eläinten osalta muun muassa kaksivarvaslaiskiaisen, ara-papukaijoja, piraijoja, lepakoita ja kilpikonnia.

Seuraavat osiot olivat tutumman oloisia, sillä ne esittelivät Pohjois-Amerikkalaista luontoa sekä rannikkoa.

Neljäntenä ja viimeisenä osiona oli arktisten alueiden esittelyä. Pingviinit olivat lasi-ikkunan takana, joten kylmyys ei yleisölle tuntunut. Sen sijaan juuri eläimiä vierailumme aikaan ruokkimaan mennyt työntekijä piti kyllä pipoa päässään.

Biodômen jälkeen kävimme viereisessä kasvitieteellisessä puutarhassa ja Insectarium-nimisessä erilaisia ötököitä esittelevässä rakennuksessa. Itse puutarhasta ehdimme kierrellä vain japanilaisen ja kiinalaisen puutarhan sekä hieman kanadalaista luontoa ja alkuperäiskansojen kulttuuria esittelevää aluetta.

Insektaario oli todella hieno. Esillä oli paljon erilaisia perhosia, kovakuoriaisia, hämähäkkejä ja muita terraarioissa asustavia otuksia. Perhosista suurin osa ei ollut eläviä, mutta näyttäviä kylläkin. Mehiläiset pääsivät kennostoistaan luontoon suuria läpinäkyviä putkia pitkin. Rukoilijasirkat maastoutuivat todella hyvin eikä suurta ruohonkortta muistuttavaa otusta meinannut aluksi uskoa eläväksi.

Puistojen jälkeen menimme vielä päivän lopuksi näköalatorniin. Huipulle kuljettiin kaltevaa tornia pitkin kulkevalla hissillä, josta näki ulos kolmeen suuntaan. Näköalat olivat hienot, ja tulipa todettua, että kyllä Montréalissa muutakin on kuin pilvenpiirtäjiä. Ne sattuvat vain kaikki sijaitsemaan ydinkeskustassa, jossa meidänkin majoituksemme on.

Jätä kommentti

Kommenttisi:

© Jouni Potila 2006-2024. Cornix@IRCNet, Cornix@IRC-Galleria. Blogiohjelmistona WordPress.