www.kammo.net

Blogi

MSI Mega Sky 580 DVB-T USB-digisovitin Linuxissa

Jos jokin laite toimii ilman ongelmia, siitä ei yleensä kukaan kirjoita nettiin. Ajattelin tehdä poikkeuksen ja kertoa ihmisille ainakin yhdestä laitteesta, joka toimi itselläni Ubuntu 7:ssa suoraan.

Ostin eilen MSI Mega Sky 580 DVB-T USB-digisovittimen. Laite ei toiminut Linux MCE:ssä (mediakäyttöön Kubuntun päälle rakennettu ohjelmistokokonaisuus), mutta toisella identtisellä koneella Ubuntussa mainiosti. Linux MCE:ssä MythTV jumitti koko koneen täysin, ja ruudulla näkyi vain mustaa. Koska laite toimii Ubuntussa, sen on siis toimittava, mahdollisesti pienellä säädöllä, myös Linux MCE:ssä. Ehkä ongelmana olisikin ollut vain väärän laitetiedoston käyttö (/dev/video1 kun olisi pitänyt olla /dev/video0 tai jotain vastaavaa).

Kuvakollaasi MSI Mega Sky 580 -laitteesta

Yllätyin, että Windowsissa Mega Sky 580 oli huomattavan tehosyöppö. Television katselu ei ollut mahdollista pätkimisen takia AMD Athlon 2500+ (1,8GHz) -prosessorilla. Eri antennilta tuleva signaali saattoi toki vaikuttaa asiaan, mutta silti katseluohjelma käytti koko ajan yli 50% laskentatehoja.

Mukana paketissa tuli itse USB-porttiin menevä laite, adapteri, jolla antennijohdon saa tökättyä laitteen epästandardiin pienempään liittimeen, pieni litteä kaukosäädin sekä ajuri-CD Windowsille.

Kaukosäädin näyttäisi toimivan ainakin Linuxissa näppäimistönä, joka lähettää tiettyjä näppäinkoodeja tietyistä napeista. Muun muassa napit j, k, x, 1 ja 2 olivat käytössä. Kun soittimen pikanäppäimet säätää noiden mukaan, kaukosäätimestä pitäisi saada ihan käytettävä kapistus. Kannettavalla tietokoneella virittimen saa asetettua enemmän näkyville kuin pöytäkonetta käytettäessä, jolloin infrapuna todennäköisesti kantautuukin vastaanotinporttiin asti pienellä vaivalla. Toisaalta kuinkakohan moni kannettavan käyttäjä ei ole koneen ääressä televisiota katsoessaan?

Käytän Mega Sky 580:ä tällä hetkellä Kaffeinella. Kaffeinessa on riittävät ominaisuudet perus tv-käyttöön: timeshifting (ajansiirto eli livekuvan voi panna jääkaappi- tai vessakäynnin ajaksi tauolle ja jatkaa katsomista kiintolevylle tallentuneesta clipistä ilman että menettää ohjelmasta mitään), ajastettu tallennus, kohtuullisen hyvä ohjelmaopas sekä broadcasting-toiminto, jolla lähiverkkoon voi striimata useampiakin televisiokanavia yhdestä kanavanipusta kerrallaan.

Huonoja puolia MSI Mega Sky 580:ssä ovat liitäntöjen puutteet. Sisään saa ainoastaan antennisignaalia. Lisäksi se ainokainen antenniliitäntä on käytettävissä ainoastaan pienellä adapteripalikalla, joka lähtee helposti irti itse dongle-osasta. Hyviin puoliin voisi luokitella tarpeeksi pienen koon, jonka ansiosta laite kulkee mukana kannettavan tietokoneen kantolaukussa näppärästi. Sen verran suuri laite kuitenkin on, ettei sitä aina kannettavassa viitsisi paikoillaan pitää. Mukana se ei paljoa paina.

Yhteenvetona: Toimii Linuxissa, huonommin Windowsissa. 🙂

Jätä kommentti

Kommenttisi:

© Jouni Potila 2006-2024. Cornix@IRCNet, Cornix@IRC-Galleria. Blogiohjelmistona WordPress.